Producto añadido a la cesta
Temario de oposiciones de Diplomat-ada Sanitari-ària en Infermeria ICS

Temari de Diplomat Sanitari en Infermeria ICS

Total libros de la colección: 5

208,00

Libros de Diplomat-ada Sanitari-ària en Infermeria ICS

Nuestros alumnos

David Ruiz

Administrativos de la Comunidad de Madrid
"Teníamos simulacros continuamente. Había dos tipos, los que el profesor te ponía para practicar semanales, y los de examen puro y duro. Eso te permite estar preparado, conocer los tiempos, y cómo organizarte."
Esther Sánchez

Administrativos de Estado
“Os recomendaré a todas las personas que decidan emprender una empresa como la de estudiar una oposición.”
Lucía Fernández

“Temarios bien organizados y actualizados, esquemas muy útiles para repasar, y supuestos y test que te ayudan a comprender la ley y a retener mejor el contenido.”
María Jesús Guende

Administrativos de Estado
“Tengo que reconocer que el camino no ha sido fácil y que no era la primera vez que me presentaba a un proceso selectivo pero al final he conseguido mi objetivo. ADAMS me ha ayudado a conseguirlo porque me ha proporcionado material actualizado y me ha ayudado a seguir una rutina de estudio. Muchas gracias por vuestra ayuda.”
Paloma García

Tramitación Procesal
"He tenido siempre el apoyo del tutor, Alberto, mi tutor online, la verdad es que siempre estuvo ahí. Fue muy constante en los correos, en los mensajes, siempre animando y apoyando. Me acompañó sin agobiarme."
Raquel Osuna

Administrativos de Estado
“Cuando decidí opositar siempre pensé en ADAMS por varias razones, entre ellas por recomendación de personas conocidas y por permanecer tantos años en el sector y me alegro mucho de la decisión que tomé. Empecé comprándome los libros y luego más tarde me apunté para preparar el examen de ofimática del cuerpo de Administrativo del Estado, y muy bien, tuve como profesor a Javier y salí muy contenta de sus clases.”
Saray Sáez

Administrativos de la Junta de Andalucía
"Para mí ha sido fundamental el apoyo de la Academia, ya que, cuando empecé en este mundo, no tenía ni idea de leyes, de los temarios, de lo intenso que hay que dedicar."
Ver más

Amplia variedad en libros de formación

Entregas en 2-3 días laborables

Gastos de envío gratuitos a partir de 51€*

* Aplicable únicamente a Península (excluidas Canarias, Baleares, Ceuta y Melilla).

Temarios relacionados

Solicita información

¡Tenemos información de interés para ti! Déjanos tus datos y recibirás información, noticias y novedades de nuestros servicios.

Protección de datos: CENTRO DE ESTUDIOS ADAMS EDICIONES VALBUENA, S.A. ('ADAMS') tratará tus datos para gestionar y dar respuestas a tus mensajes enviados a través de nuestro formulario y correo electrónico de contacto y para enviarte comunicaciones (teléfono, email, sms y WhatsApp) con las últimas novedades de nuestros servicios.

Puede ejercer sus derechos en [email protected]. Conozca nuestra política de privacidad haciendo clic aquí.

Si lo prefieres, también puedes llamarnos al:

Millor temari d’infermeria de ICs 

A ADAMS Formació hem elaborat una col·lecció per preparar el temari d’infermeria de l’ICS (DUI), tant per al procés d’estabilització com per al procés ordinari. El el temari oficial per a les oposicions de Diplomat sanitari en infermeria de l’Institut Català de la Salut oficial consta de 8 temes o blocs de matèries. 

Per a les oposicions d’Infermeria de l’Institut Català de la Salut, ADAMS ha elaborat tres temaris: Temari 1, Temari 2 i Temari 3, que desenvolupen els temes del programa oficial. La col·lecció es completa amb el Temari Transversal (temari comú de l’ICS) que disposa de la part pràctica de qüestionari a través de la plataforma ADAMS Test i un volum de Qüestionaris. 

Disposem també dels qüestionaris d’Infermeria de l’ICS a través d’ADAMS Test, a on podràs exercitar tests de tema, tests per àmbits i simulacres d’examen a partir de combinacions de preguntes totalment justificades. Aquesta eina ofereix també la possibilitat de fer tests personalitzats i conèixer quines són les matèries que has de reforçar.   

Última convocatòria d’Infermeria de l’ICS 

L’última convocatòria de les oposicions d’infermeria de l’ICS data de desembre de 2022 i va ser publicada al DOGC núm. 8823 de 30/12/2022 per la Resolució SLT/4154/2022, de 27 de desembre, de convocatòria dels processos selectius d’estabilització mitjançant els sistemes de concurs de mèrits i de concurs oposició, i del procés ordinari (taxes de reposició) pel sistema de concurs oposició, per proveir places bàsiques de l’Institut Català de la Salut (codi d’identificació convocatòria 100). 

Mitjançant aquesta resolució s’han convocat 3.438 places de la categoria d’administratiu/iva, distribuïdes de la manera següent: 

  1. a) Concurs de mèrits del procés d’estabilització: 590 places.
  2. b) Concurs oposició del procés d’estabilització: 605
  3. c) Concurs oposició del procés ordinari: 1.243 places totals, 410 places pel torn de promoció interna i 833 places pel torn lliure.

Temari Infermeria de l’ICS: programa complet 

L’última convocatòria d’Administratius de l’Institut Català modifica el temari anterior. El nou programa oficial, publicat a la mateixa  Resolució SLT/4154/2022, de 27 de desembre, s’estructura en 8 temes o blocs de matèries:  

Tema 1 

Tenir cura de la persona, la família i la comunitat. Conèixer i incorporar a la pràctica els aspectes ètics de la prestació de cures, el codi deontològic i el codi ètic de la disciplina infermera. Conèixer i saber aplicar el desenvolupament teòric infermer, els fonaments teòrics i metodològics disciplinaris, el procés d’atenció d’infermeria i els llenguatges clínics. Aconseguir en la relació terapèutica una comunicació efectiva mitjançant tècniques de comunicació bàsiques i avançades. Saber aplicar estils de comunicació en la comunicació verbal i no verbal i saber gestionar la comunicació en situacions de crisi. Conèixer i saber aplicar els aspectes bàsics de la metodologia de la recerca clínica, epidemiològica i qualitativa.  

Tema 2 

Desenvolupar accions conduents a la promoció de la salut social, pública i comunitària i promoure la salut i l’autonomia del pacient. Desenvolupar també accions dirigides a la prevenció de la malaltia, el deteriorament i la dependència. Conèixer el concepte de cronicitat. Conèixer els factors de risc en les diferents etapes del cicle vital. Saber identificar els aspectes específics de l’atenció a la salut dels infants i adolescents, i els aspectes específics de l’atenció a la salut dels ancians. Saber valorar la salut familiar, la dinàmica, el funcionament i els rols familiars. Conèixer els atributs de la família funcional/disfuncional i conèixer les teories sobre vinculació afectiva. 

Tema 3 

Valorar, diagnosticar i abordar problemes de salut reals i de risc. Conèixer i saber aplicar el procés de cures en situacions d’urgència o emergència. Conèixer i saber aplicar el procés de cures en l’embaràs, part i puerperi. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes cardiocirculatoris i/o respiratoris. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes nefrourinaris i/o de l’aparell reproductor. 

   Tema 4 

Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes nutricionals, metabòlics i/o endocrinològics. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes neurològics i/o musculars i esquelètics. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes infecciosos i/o parasitaris. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes digestius, hepatobiliars o pancreàtics.  

Tema 5 

Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes cutanis i/o tegumentaris. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes dels òrgans hematopoètics, la sang o el sistema immunitari. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes maxil·lofacials, otorrinolaringològics i/o oftalmològics. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes multiorgànics/multisistèmics. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a les persones amb problemes mentals, del comportament (incloses les addiccions) i de vulnerabilitat social. Conèixer i saber aplicar el procés de cures a la persona en situació de malaltia terminal. *Procés de cures (…) inclou com a mínim els coneixements d’anatomia i fisiologia, fisiopatologia, valoració/avaluació, diagnòstic, detecció precoç i actuació.  

Tema 6 

Ajudar el pacient en el compliment del tractament i saber fer-lo partícip. Conèixer i saber adequar les accions de l’educació sanitària. Conèixer i saber aplicar els models d’intervenció educativa per a la salut, els mètodes i procediments educatius, els conceptes i indicadors de seguiment i compliment, adhesió i adherència al tractament i/o als consells de salut. Conèixer i saber aplicar les bases de la farmacologia clínica, principals grups de medicaments: generalitats, accions, usos, principals efectes secundaris/adversos, principals incompatibilitats. Saber administrar els medicaments i fer les cures associades a l’administració de medicaments: conèixer i saber aplicar les tècniques de conservació, preparació i administració, comprovacions de seguretat, càlcul de dosi, càlcul de velocitat de perfusió, paràmetres de valoració –pre, trans i/o post– administració, cures associades, avaluació de la resposta terapèutica i educació sanitària per al maneig de la medicació. Conèixer les tècniques en nutrició i dietètica. Saber indicar l’administració de dietes terapèutiques i la nutrició artificial. Conèixer i saber adequar les accions de l’educació nutricional. Conèixer i saber aplicar les intervencions, tècniques i procediments associats al pla terapèutic i al pla de cures.  

Tema 7 

Contribuir a garantir la seguretat del pacient i gestionar el procés assistencial. Conèixer i saber aplicar els principis d’asèpsia i esterilització. Saber desenvolupar accions conduents a la prevenció i abordatge de la infecció nosocomial i de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària. Conèixer i saber aplicar les mesures d’aïllaments i les precaucions que cal aplicar. Conèixer els programes de seguretat clínica, la teoria de l’error humà en l’atenció de la salut i els conceptes de seguretat clínica. Conèixer el sistema de prevenció d’errors i d’esdeveniments adversos. Prevenir les caigudes i disminuir les lesions. Conèixer i saber aplicar el sistema de seguretat farmacològica i transfusional, el sistema de seguretat periquirúrgica i periintervencionista. Conèixer i saber determinar l’eficàcia de la conciliació de medicació.  

Tema 8 

Facilitar el procés d’adaptació i saber gestionar l’afrontament al nou estat de salut. Conèixer i saber aplicar les teories de l’estrès i l’afrontament, i els mecanismes i estratègies d’adaptació i afrontament. Conèixer el procés d’adaptació i afrontament a la malaltia, discapacitat o situació vital. Saber valorar, diagnosticar i abordar els problemes i complicacions associades amb els processos d’afrontament i intervencions de suport. Saber fer intervenció d’atenció a la família/cuidador de persones amb malalties cròniques, discapacitats o estats de fragilitat. Saber identificar les necessitats per fer l’adaptació i afrontament del cuidador/família. Saber prevenir la claudicació familiar i del cansament del rol de cuidador. Saber valorar, diagnosticar i intervenir en aquest àmbit. Conèixer el procés de dol i saber detectar el dol funcional i el dol disfuncional.  

 Com estudiar el temari de les oposicions d’infermeria de l’ICS? 

Et recomanem que planifiquis el teu estudi i l’optimitzis practicant en tot moment segons la prova a realitzar. Els nostres temaris 1, 2 i 3 i el Temari Transversal t’ajudaran a incorporar els continguts teòrics. 

Per posar en pràctica els coneixements disposem del volum Qüestionaris d’infermeria de l’ICS que trobaràs tant en format paper com a la plataforma ADAMS Test, eina mitjançant la qual podràs exercitar tests de tema, tests per àmbits  i simulacres d’examen a partir de combinacions de preguntes totalment justificades des d’allà on siguis.  

 Quins són els requisits per poder presentar-me? 

Existeixen dos tipus de requisits: els requisits comuns a totes les categories de l’ICS, i els requisits específics per a cadascuna d’elles. 

Requisits comuns 

  1. a) Nacionalitat: tenir la nacionalitat espanyola o ser nacional d’algun dels altres estats membres de la Unió Europea.

També poden participar-hi, sigui quina sigui la seva nacionalitat, el cònjuge dels espanyols i dels nacionals d’altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, i els seus descendents i els del seu cònjuge, sempre que no estiguin separats de dret, siguin menors de vint-i-un anys o majors d’aquesta edat dependents. 

  1. b) Edat: tenir complerts 16 anys i no excedir, si escau, l’edat màxima de jubilació forçosa.
  2. c) Titulació: estar en possessió, o en condicions d’obtenir, algun dels títols acadèmics oficials que, per a cada categoria o especialitat, s’indiquen en els annexos 4 i següents d’aquesta Resolució, sens perjudici que si una persona aspirant amb vinculació temporal roman en actiu en aquesta categoria o especialitat, en virtut d’una altra titulació acadèmica exigida en el moment d’inici de la seva vinculació temporal, aquesta li serà tinguda en compte a títol individual.

Requisits específics 

  1. a) Titulació:  les persones que participin en aquest procés de selecció han d’estar en possessió d’una titulació oficial de grau o diplomatura en Infermeria.
  2. b) Llengua catalana: el nivell de coneixement de llengua catalana per a aquesta categoria és el corresponent al certificat de nivell suficiència (C1) o superior de la Direcció General de Política Lingüística. Aquelles persones aspirants que no acreditin documentalment estar en possessió d’un dels certificats de nivell anteriorment esmentats hauran de realitzar una prova obligatòria que acrediti aquests coneixements. Els criteris de realització d’aquesta prova estan definits al punt 10 a les bases generals d’aquesta convocatòria.
  3. c) Llengua castellana (exclusivament per a les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola). Aquelles persones aspirants que no tinguin la nacionalitat i que no acreditin documentalment estar en possessió d’un dels certificats de nivell de coneixements de la llengua espanyola hauran de realitzar una prova obligatòria que acrediti aquests coneixements. Els certificats per poder restar exempts de fer la prova i els criteris de realització d’aquesta prova estan definits al punt 10 a les bases generals d’aquesta convocatòria.

Com és l’examen d’Infermeria de l’ICS? 

En els examens a les opocisions d’infermeria de l’ICS es valora fins a un màxim de 60 punts i està constituïda per les proves següents:   

Concurs oposició d’estabilització 

En aquest procés el sistema de selecció és el concurs oposició, amb una valoració en la fase d’oposició del 60% de la puntuació total i una valoració en la fase de concurs del 40% de la puntuació total. 

La puntuació màxima de la fase d’oposició és de 60 punts, i està constituïda per una prova amb dos exercicis obligatoris. Els exercicis no són eliminatoris si bé, per superar la prova, caldrà obtenir una puntuació mínima de 30 punts en la suma dels dos exercicis. 

  1. a) Primer exercici: Test de coneixements.

De caràcter obligatori i no eliminatori. 

Consisteix a respondre un qüestionari de preguntes tipus test amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, sobre el contingut del temari transversal i el temari que figura a les bases específiques. 

La qualificació d’aquest exercici és de 0 a 30 punts.  

  1. b) Segon exercici: resolució d’un o més supòsit pràctics.

De caràcter obligatori i no eliminatori. 

Consisteix a resoldre un o més supòsits pràctics, sobre el contingut del temari que figura a les bases específiques. 

La qualificació d’aquest exercici és de 0 a 30 punts. 

 

  1. c) Prova de català i castellà.

Les persones que no acreditin el nivell requerit per a la categoria o categoria amb especialitat hauran de realitzar la prova de coneixements d’acord amb l’establert a la base comuna 10. 

 Concurs oposició ordinari torn lliure 

Les proves de la fase d’oposició seran les mateixes que s’hauran fet en la fase d’oposició del procés d’estabilització i, per tant, només podran versar sobre els temes del temari transversal comú per a totes les categories i sobre els temes que es determinin expressament en els temaris específics corresponents. 

El desenvolupament de la fase d’oposició d’aquest procés és el mateix que el de la fase d’oposició del concurs oposició d’estabilització regulat a l’apartat anterior, llevat de la correcció de les proves, que s’efectuarà un cop finalitzat el procés de selecció de la fase de concurs oposició d’estabilització i la valoració de la prova que, en lloc de ser de 60 punts de puntuació màxima, serà de 100 punts. 

La qualificació de la fase d’oposició serà el resultat de la suma obtinguda dels dos exercicis de la prova. 

La valoració de cada exercici de la prova serà de 0 a 50 punts. 

Per superar la fase d’oposició caldrà assolir una puntuació, entre els dos exercicis de la prova, de 50 punts.  

¡Sigue nuestras redes sociales!